Ochrana osobních údajů

MOKADO,S.R.O.

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ KLIENTŮ A OBCHODNÍCH PARTNERŮ

Vážení klienti,
tento dokument obsahuje základní informace o tom, jak zpracováváme vaše osobní údaje. Byl
připraven v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna
2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu
těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (GDPR).

Najdete tu tyto informace:
1 Správce osobních údajů 1
2 Účel, pro který osobní údaje potřebujeme a legitimita jejich zpracování 2
3 Osobní údaje a jejich zpracování 2
3.1 Zdroj osobních údajů 3
3.2 Doba zpracování 3
3.3 Předávání dat 3
4 Vaše práva 4
4.1 Právo na informace o zpracování Vašich osobních údajů 4
4.2 Právo na přístup k osobním údajům 4
4.3 Právo na opravu 5
4.4 Právo na výmaz (právo být zapomenut) 5
4.5 Právo na omezení zpracování 5
4.6 Právo na přenositelnost údajů 5
4.7 Právo vznést námitku a automatizované individuální rozhodování 5
4.8 Právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů 5
4.9 Právo odvolat souhlas 6
5 Platnost 6

 

1 SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce je osoba, která sama nebo společně s jinými určuje účely a rozhoduje o tom, jakým
způsobem budou osobní údaje zpracovány. Správcem Vašich údajů je společnost Mokado , s.r.o. – IČ 62954695, se sídlem V Lodici 52 , Nymburk
, 288 00,
, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Obvodním soudem v Praze 1, oddíl C, pod spisovou
značkou 40308 , 4.10.1995.
Se správcem se můžete spojit prostřednictvím těchto kontaktů:
tel.: +420 602 541 333, e-mail: mokadonbk@gmail.com

 

2 ÚČEL, PRO KTERÝ OSOBNÍ ÚDAJE POTŘEBUJEME A LEGITIMITA JEJICH
ZPRACOVÁNÍ

Vaše osobní údaje zpracováváme za účelem:
1. zajištění uzavření a následného plnění smluvního závazku mezi správcem a Vámi (čl. 6
odst. 1 písm. b) GDPR). Z takového vztahu vyplývají další zákonné povinnosti a správce
tak musí zpracovávat osobní údaje i za tímto účelem (čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR);
2. marketingovým účelům, abychom Vám mohli poskytovat informace o naší aktuální
nabídce či nových službách, pro tento účel zpracování získáváme Váš jednoznačný
souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR;
3. ochrany svých oprávněných zájmů (čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR), kterým je zajištění
ochrany našeho majetku, řádné plnění smluvních závazků a zákonných povinností.
Poskytování osobních údajů správci je obecně zákonný a smluvní požadavek. Ohledně poskytování
osobních údajů pro marketingové účely, což nepředstavuje plnění smluvní a zákonné povinnosti
správce, je od Vás vyžadován souhlas. Pokud správci neudělíte souhlas ke zpracování osobních údajů
k marketingovým účelům, neznamená to, že by Vám správce v důsledku toho odmítl poskytnout svůj
výrobek či službu na základě smlouvy.
Našimi oprávněnými zájmy jsou zejména řádné plnění veškerých smluvních závazků, řádné plnění
veškerých zákonných povinností, ochrana našeho podnikání a majetku a v neposlední řadě také
ochrana životního prostředí a zajištění udržitelného rozvoje.
Zákonnost zpracování je dána článkem 6 odst. 1 GDPR, podle kterého je zpracování zákonné, je-li
nezbytné pro splnění smlouvy, pro splnění právní povinnosti správce, pro ochranu oprávněných
zájmů správce nebo zpracování probíhá na základě souhlasu, který jste nám udělil/a.
Zákonnost zpracování dále vychází například ze zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, v platném
znění, podle kterého jsou zpracovávány a uchovávány fakturační údaje, ze zákona č. 89/2012 Sb.,
občanský zákoník, v platném znění, podle kterého hájí správce své oprávněné zájmy nebo ze zákona
č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, v platném znění.

3 OSOBNÍ ÚDAJE A JEJICH ZPRACOVÁNÍ

Zpracováváme tyto vaše osobní údaje:
1. základní identifikační údaje – jméno a příjmení, případně název a adresa firmy a její IČ a DIČ
u OSVČ,
2. kontaktní údaje – telefonní číslo a e-mailová adresa (ta je pro nás Vašim jedinečným
identifikátorem)
3. informace o službách, které Vám poskytujeme
4. informace o vzájemné komunikaci – informace z e-mailů, ze záznamů telefonických hovorů
nebo kontaktních formulářů
5. fakturační a transakční údaje – jedná se zejména o informace objevující se na fakturách, o
sjednaných fakturačních podmínkách a o přijatých platbách
6. kamerové záznamy – v případě jejich pořizování
7. síťové identifikátory

3.1 ZDROJ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje jsme získali přímo od Vás, a to zejména z vyplněných formulářů, vzájemné komunikace
nebo z uzavřených smluv.
Zdrojem kamerových záznamů jsou systémy, které za tímto účelem provozujeme a na jejichž
fungování vás upozorňujeme.
Mimo to mohou osobní údaje pocházet také z veřejně dostupných zdrojů, rejstříků a evidencí,
například z obchodního či živnostenského rejstříku.

3.2 DOBA ZPRACOVÁNÍ

Informace, které musíme archivovat na základě lhůt daných legislativou, uchováváme po dobu
danou v zákonech (to se týká zejména účetních dokladů).
Ostatní informace o uchováváme po dobu 5 let od data pořízení.
Vaše identifikační a kontaktní údaje, záznamy o komunikaci likvidujeme 5 let po posledním
vzájemném kontaktu.
Osobní údaje zpracovávané pouze pro marketingové účely budou zpracovávány do odvolání
souhlasu, maximálně po dobu 5 let.
Kamerové záznamy v případě jejich pořizování jsou uchovávány podle podmínek uvedených na
www.mokado.cz/kamery .
Po uplynutí uvedené doby jsou osobní údaje bezpečně a nenávratně zničeny tak, aby nemohlo dojít k
jejich zneužití.

3.3 PŘEDÁVÁNÍ DAT

Osobní údaje musíme v rámci zákonných mezí poskytnout orgánům státní správy, například správci
daně, soudům, orgánům činným v trestním řízení
Při zpracování Vašich osobních údajů pak využíváme různé systémy, které máme nainstalovány na
našich zařízeních. Pokud tomu tak není a systém provozuje externí dodavatel, máme s ním
uzavřenou odpovídající smlouvu a hlídáme, aby i on se o Vaše data staral s patřičnou zodpovědností
a v souladu s GDPR.
Pro rozesílání obchodních nabídek prostřednictvím e-mailu využíváme také externí dodavatele,
kterým předáváme jen naprosto nezbytné údaje (jméno a příjmení, e-mail).
U všech zpracovatelů se staráme o to, aby i oni zpracovávali Vaše osobní údaje bezpečně a plně
v souladu s GDPR. Osobní údaje nebudeme předávat do zemí mimo Evropskou unii nebo Evropský hospodářský
prostor, ani do žádné mezinárodní organizace.

 

4 VAŠE PRÁVA

V souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů jsou Vám garantována práva popsaná v tomto
článku. Můžete je uplatnit u správce na výše uvedených kontaktech, a to buď osobně na uvedené
adrese nebo písemně na adresu sídla společnosti (v tom případě prosíme o ověření Vaší totožnosti,
abychom měli jistotu, že osobní údaje nepředáme nikomu cizímu).
Veškerá sdělení a vyjádření k Vámi uplatněným právům poskytuje správce bezplatně. Pokud by však
byla žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, zejména proto, že by se opakovala, je správce
oprávněn si účtovat přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím
požadovaných informací. V případě opakovaného uplatnění žádosti poskytnutí kopií zpracovávaných
osobních údajů si správce vyhrazuje právo z tohoto důvodu účtovat přiměřený poplatek za
administrativní náklady.
Vyjádření a případně informace o přijatých opatřeních Vám správce poskytne co nejdříve, nejpozději
však do jednoho měsíce. Lhůtu je správce oprávněn v případě potřeby a s ohledem na složitost a
počet žádostí prodloužit o dva měsíce. O prodloužení včetně uvedení důvodů Vás bude správce
informovat.

4.1 PRÁVO NA INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ VAŠICH OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Jste oprávněn/a od správce požadovat informace, zda jsou osobní údaje zpracovávány či nikoli.
Pokud jsou osobní údaje zpracovávány, máte právo od správce požadovat informace zejména o
totožnosti a kontaktních údajích správce, jeho zástupci a případně pověřenci pro ochranu osobních
údajů, o účelech zpracování, o kategoriích dotčených osobních údajů, o příjemcích nebo kategoriích
příjemců osobních údajů, o oprávněných správcích, o výčtu Vašich práv, o možnosti obrátit se na
Úřad pro ochranu osobních údajů se sídlem pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, o zdroji
zpracovávaných osobních údajů a o automatizovaném rozhodování a profilování.
Pokud správce hodlá dále Vaše osobní údaje zpracovávat pro jiný účel, než pro který byly získány,
poskytne Vám ještě před uvedeným dalším zpracováním informace o tomto jiném účelu a další
příslušné informace.
Informace Vám poskytované v rámci uplatnění tohoto práva jsou obsaženy již v tomto dokumentu,
to Vám však nebrání, abyste si o ně požádali znovu.

4.2 PRÁVO NA PŘÍSTUP K OSOBNÍM ÚDAJŮM

Jste oprávněn/a od správce požadovat informaci, zda jsou Vaše osobní údaje zpracovávány či nikoliv
a pokud ano, máte přístup k informacím o účelech zpracování, kategoriích dotčených osobních
údajů, příjemcích nebo kategoriích příjemců, dobu uchovávaní osobních údajů, informace o Vašich
právech (práva požadovat od správce opravu nebo výmaz, omezení zpracování, vznést námitku proti
tomuto zpracování), o právu podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů, informace o zdroji
osobních údajů, informace o tom, zda dochází k automatizovanému rozhodování a profilování a
informace týkající se použitého postupu, jakož i významu a předpokládaných důsledků takového
zpracování pro Vás, informace a záruky v případě předávání osobních údajů do třetí země nebo mezinárodní organizace. Máte právo na poskytnutí kopií zpracovávaných osobních údajů. Právem
získat tuto kopii však nesmějí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.

4.3 PRÁVO NA OPRAVU

V určitých situacích máte obecně právo na opravu svých osobních údajů.

4.4 PRÁVO NA VÝMAZ (PRÁVO BÝT ZAPOMENUT)

V určitých stanovených případech máte právo požadovat, abych správce Vaše osobní údaje vymazal.
Mezi takové případy patří například, že zpracovávané údaje nejsou pro výše zmíněné účely nadále
potřebné. Správce osobní údaje maže po uplynutí doby nezbytnosti automaticky, můžete se však na
něj se svou žádostí kdykoliv obrátit. Vaše žádost pak podléhá individuálnímu posouzení (i přes Vaše
právo na výmaz může mít správce povinnost či oprávněný zájem si Vaše osobní údaje ponechat) a o
jejím vyřízení budete detailně informováni.

4.5 PRÁVO NA OMEZENÍ ZPRACOVÁNÍ

Správce zpracovává Vaše osobní údaje pouze v nezbytně nutném rozsahu. Pokud byste však měli
pocit, že správce např. překračuje výše stanovené účely, pro které osobní údaje zpracovává, můžete
podat žádost, aby Vaše osobní údaje byly zpracovávány výhradně pro nejnutnější zákonné důvody
nebo aby byly osobní údaje blokovány. Vaše žádost pak podléhá individuálnímu posouzení a o jejím
vyřízení budete detailně informováni.

4.6 PRÁVO NA PŘENOSITELNOST ÚDAJŮ

Pokud si přejete, aby správce poskytl Vaše osobní údaje jinému správci, resp. jiné společnosti, předá
správce Vaše osobní údaje v odpovídajícím formátu Vámi určenému subjektu, pokud mu v tom
nebudou bránit žádné zákonné či jiné významné překážky.

4.7 PRÁVO VZNÉST NÁMITKU A AUTOMATIZOVANÉ INDIVIDUÁLNÍ ROZHODOVÁNÍ

Pokud byste zjistili nebo se jen domníváte, že správce provádí zpracování osobních údajů v rozporu s
ochranou Vašeho soukromého a osobního života nebo v rozporu s právními předpisy (za
předpokladu, že osobní údaje jsou správcem zpracovávány na základě veřejného nebo oprávněného
zájmu, nebo jsou zpracovávány pro účely přímého marketingu, včetně profilování, či pro statistické
účely nebo pro účely vědeckého či historického významu), můžete se na správce obrátit a požádat jej
o vysvětlení či odstranění vzniklého závadného stavu.
Námitku můžete dále vznést i přímo proti automatizovanému rozhodování a profilování.

4.8 PRÁVO PODAT STÍŽNOST U ÚŘADU PRO OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Můžete se kdykoliv obrátit s Vaším podnětem či stížností ve věci zpracování osobních údajů na
dozorový orgán, a to na Úřad na ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha
7, webové stránky https://www.uoou.cz/.

4.9 PRÁVO ODVOLAT SOUHLAS

Udělený souhlas se zpracováním osobních údajů máte právo kdykoliv odvolat, a to buď vyplněním
formuláře webových stránkách nebo zasláním odvolání na e-mail nebo adresu sídla správce nebo
pomocí linku v e-mailové komunikaci.

5 PLATNOST

Tento dokument je platný od 25. 5. 2018 a může být kdykoli aktualizován. Aktuální verze bude vždy
zveřejněna na webových stránkách společnosti.